مرجع بوم گردی وطبیعت گردی جنوب کشور :: تعریف بوم گردی ( اکوتوریسم ) چیست ؟
Xگروه بین المللی HSE IRAN
گروه بین المللی ایمنی بهداشت
مرجع بوم گردی وطبیعت گردی جنوب کشور :: تعریف بوم گردی ( اکوتوریسم ) چیست ؟
 
 

آخرین اخبار
عجایب هفت گانه خلیج فارس
نقش حنا
سواحل دریا
جنگل های حرا
دلفین ها
مطالبی در مورد قشم
پرندگان جزیره قشم
انواع ترشی
عجایب هفت گانه خلیج فارس
معرفی تعدادی از جاذبه های گردشگری قشم
تعریف بوم گردی ( اکوتوریسم ) چیست ؟
مراسم چهاردهمی جنوب
جهت یابی در طبیعت
نکات آموزش طبیعت گردی
هیچان انگیزترین بخش سفر
تعریف اکولوژ
اکوتوریست‌ها(بوم‌گردان) کیستند:
 


پانل کاربری
فراموشی کلمه عبور
عضویت
 


گزیده خبرها


عجایب هفت گانه خلیج فارس

1-لاک پشت پوزه عقابی:
2- جزایر ناز
3- دلفین های خلیج فارس:
روستای شیب دراز در فاصله 45 کیلو متری شهر قشم ، می باشد

:: ادامه خبر



نقش حنا

بوم نقاشی بر روی دستان زنان جنوب حیرت انگیز میباشد
 و«حیرت و شیفتگى از اولین نگاه من به دست‌هاى نقشین یک زن هرمزگانی ،  دیدن نقوش نقاشی شده با مهارت و نقش بستن آنها روی دست و پا آنقدر نیرو توان دارد که تو را دوباره به این سرزمین

:: ادامه خبر



سواحل دریا

زیبایی های سواحل 

 

:: ادامه خبر



جنگل های حرا
عکس های جذاب از جنگل های حرا

:: ادامه خبر



دلفین ها

تماشای دلفین ها
  

:: ادامه خبر

 


سازمان های مرتبط
 


پربازدیدترین مطالب
 


نظر سنجی
 

 

 

   

مشروح جزئیات

» تعریف بوم گردی ( اکوتوریسم ) چیست ؟

بنابر آخرین تعریف ارائه شده توسط جامعه بین المللی اکوتوریسم (TIES : The International Ecotourism Society) در سال ۲۰۱۵  بوم گردی یا اکوتوریسم ” سفری است مسئولانه به جاذبه های طبیعی برای لذت بردن، ادراک و قدر طبیعت را دانستن ( و همراهی کردن با ویژگی های فرهنگی متعلق به گذشته و حال حاضر ) به طوری که حافظ زیست بوم بوده ، سبب پایداری کیفیت زندگی مردم منطقه شده،  شامل آموزش بوده و در آن گردشگر و در فعالیت های سودآور اجتماعی-اقتصادی مردم محلی مشارکت داشته باشد.” در بوم گردی کلمه ی آموزش بسیار مورد تاکید قرار داشته، هم شامل مسافران و هم شامل مردم محلی می شود.
 
 اصول اکوتوریسم چیست؟

با گذشت نزدیک به ۲۵ سال از شروع به کار انجمن جهانی اکوتوریسم (TIES) با بررسی اصول اکوتوریسم مشاهده می کنیم که سه اصل عمده در ادبیات آن مشهود و پررنگ است:
۱-   فرسایشی و استخراجی نیست. منظور از استخراجی و مصرفی، آنگونه فعالیت هایی است که سبب ایجاد آسیب های رفتاری و فیزیکی بر گونه های غیر انسانی در طبیعت می شود.
۲-   پایبندی به اخلاق زیست محیطی ایجاد می کند.
۳-   در رابطه با طبیعت، ارزش های سازگار با محیط زیست و اخلاق محور را در اولویت قرار می دهد.
به طور خلاصه اکوتوریسم چیزی نیست جز حفظ و نگهدارری از محیط زیست، جوامع بومی و سفر مسئولانه با هدف ایجاد پایداری در زیست بوم. کسانی که می خواهند در زمینه بوم گردی مشارکت و فعالیت داشته باشند می بایست اصول زیر را به عنوان اصول اصلی و پایه ی این نوع خاص از گردشگری بپذیرند:
۱-   به حداقل رساندن آسیب های فیزیکی، اجتماعی، رفتاری و روانی در طول مسافرت
۲-   ایجاد آگاهی فرهنگی و زیست محیطی و ترویج فرهنگ احترام به طبیعت و مردم بومی
۳-   فراهم کردن تجربه ی مثبت و لذت بخش از سفر هم برای مسافران و هم برای افراد محلی
۴-   ایجاد منافع مستقیم مالی برای حفظ و حراست از زیست بوم
۵-   ارائه و تلاش در ایجاد تجربه ی به یاد ماندنی برای مسافران به گونه ای که آن ها را نسبت به منطقه میزبان دلسوز و حساس کرده و به اوضاع اجتماعی، آب و هوایی، زیست محیطی و سیاسی آن منطقه اهمیت بدهند
 
۶-   طراحی و ساخت امکانات سازگار با طبیعت و فرهنگ منطقه با کمترین آسیب ممکن به اکوسیستم بومی
۷-   آموزش قوانین و باورهای معنوی مردم محلی به گردشگران و ایجاد همکاری و مشارکت بین گردشگران و محلی ها با هدف توانمندسازی فردی و گروهی
 
۴- ارزش های بوم گردی و اکو توریسم.

* اکو توریسم سبب دوستی فرهنگ ها و جوامع می شود
یکی از اصولی که در اکوتوریسم مورد تاکید قرار می گیرد آموزش و ایجاد آگاهی فرهنگی با مردمان یک منطقه است. در بوم گردی ، گردشگران با فرهنگ و نوع زندگی مردم منطقه از نزدیک آشنا می شوند و در فعالیت های روزمره آنان مشارکت می کنند؛ در این ارتباط ایجاد شده بین میزبانان و گردشگران ، مردم منطقه نیز با فرهنگ مردمان دیگر مناطق و کشورها آشنا شده و این دو گروه، رفته رفته نوعی علاقه نسبت به یکدیگر پیدا می کنند. با ایجاد این آشنایی و فرهنگ دوستی، گرشگران نسبت به منطقه میزبان حساس شده و به اوضاع آن اهمیت بیشتری می دهند.

* اکوتوریسم به حفظ منابع و میراث طبیعی کمک می کند

معروف است که می گویند ” در اکوتوریسم تنها ردپایتان در طبیعت باقی می ماند و به جز خاطره ها چیزی از سفرتان به طبیعت با خود به خانه برنمی گردانید ” . این نوع نگاه به طبیعت گردی و در کنار آن تاکید بر حفظ منابع طبیعی، مقوله آموزش و به حداقل رساندن آسیب های وارده به طبیعت در طول سفر، اهمیت احترام گذاشتن به طبیعت را آشکار کرده و مانع آسیب رساندن به آن می شود.
بعلاوه، بوم گردی با ایجاد فرصت پیشرفت و توسعه اقتصادی می تواند به عنوان جایگزینی برای سایر منابع درآمد برای مردم منطقه محسوب شده و از روی آوردن محلی ها به راه های دیگر کسب درآمد، مانند فروش زمین های کشاورزی و بهره برداری بی رویه از منابع طبیعی، جلوگیری کند.

* اکوتوریسم به پایداری و حفظ فرهنگ مردم منطقه کمک می کند

مردم محلی با نمایش آداب و رسوم خود به گردشگران، فروش محصولات صنایع دستی شان به آنان و مشارکت دادن گردشگران در فعالیت های روزمره خود به ارزش میراث فرهنگی خود پی برده و هرچه بیشتر در حفظ آن می کوشند.
علاوه بر این آنان تلاش خواهند کرد که آنچه برای گردشگران و طبیعت گردان جذاب است را حفظ و نگهداری کنند؛ چرا که بوم گردی به وضوح یکی از راه ها و منابع کسب درآمد برایشان مطرح خواهد شد. و هجوم گردشگران و سرمایه های غیر بومی دیگر به سادگی نمی تواند موجب کاهش غنای فرهنگی منطقه گردد.

* اکوتوریسم به توسه پایدار کمک می کند
 
از دیدگاه توسعه پایدار، اگر هدف از توسعه، گسترش امکانات و بهبود شرایط و کیفیت زندگی انسان هاست، این امر نه تنها درباره نسل کنونی بلکه برای نسلهای آینده نیز می بایست مد نظر قرار گیرد .معنای توسعه پایدار، تنها حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی نیست، بلکه برداشتی نو از توسعه و رشد اقتصادی است؛ رشدی که بدون تخریب منابع طبیعی و برهم زدن تعادل زیستم حیطی، عدالت و امکانات زندگی را برای همه مردم، اعم از شهری، روستایی، و عشایری و نه فقط قشرهایی محدود از جامعه فراهم می آورد.
 
 دستیابی به توسعه پایدار در گرو توجه به ارکان اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی در یک جامعه است و گردشگری به عنوان فعالیتی اثرگذار برتمامی ارکان توسعه، بیش از گذشته نیازمند مطالعه است.

۵- بوم گردی و اکوتوریسم در ایران

اکوتوریسم پایدارترین نوع طبیعت گردی و سازگارترین  نوع توریسم با محیط است و ایران به جهت دارا بودن تواناییها وجاذبه های چشمگیر از نظر تنوع اقلیم و پوشش گیاهی یکی از کشورهای مهم دنیا محسوب میشود.
 
توجه به اصول و قوانین اکوتوریسم و همچنین ایجاد علاقمندی به طبیعت و حفظ محیط پیرامونی، باعث تداوم و بقای گنجینه ها و میراث طبیعی و انسانی خواهد شد و توسعه پایدار را در پی خواهد داشت. ایران از نظر اکوتوریسم از جایگاه ویژه ای ویژه ای برخوردار است. دلیل این موضوع را می توان تنوع اقلیمی بی نظیر کشورمان دانست. ایران کشوری چهار فصل است؛ همزمان که می تواند در یک نقطه دارای جاذبه های زمستانی مانند اسکی باشد، در نقطه ای دیگر در همان زمان دارای جاذبه های منحصر به فرد تابستانی است.

خوشبختانه اخیرا علاقه ی خاصی به سفرهای خاص و هدفمند در کشورمان ایجاد شده که می تواند راه را برای حرکت به سوی معنای واقعی بوم گردی و اکوتوریسم هموار کند. سفرهایی خاص مانند تور پرنده نگری در تالاب میانکاله ، بازدید از جنگل راش که از بقایای جنگل های باستانی هیرکانی است و بسیاری موارد دیگر مانند بازدید از دره راگه که یکی از سه ژئوپارک ثبت شده در ایران است.

اکوتوریسم در ایران دارای شاخه های متعدد و فعالیت های گوناگونی است. شاخه هایی همچون گردشگری روستایی ، گردشگری عشایری ، گردشگری ماجراجویانه و کشاورزی و فعالیت هایی که هریک وابسته به موقعیت جغرافیایی خاص خود است
 
 


» تاریخ انتشار : 1395/02/11
» بازدیدها : (0)
» نظرات : (0)
نظرات

پست نظرات
نام:


ایمیل:


عنوان:


نام سایت:


نظرات:

كد:


جدیدترین گزارشات


مراسم چهاردهمی جنوب


یک مراسم آئینی باستانی است که معمولا در شب چهاردهم ماه صفر برگزار میشود.

این مراسم به شرح زیر میباشد:

1.آوردن آب از هفت چاه
2.آوردن "بو" و "گشته" از هفت منزل که خانم آن خانواده به خوش شانسی معروف باشد.
3.آوردن برگ هفت درخت بی خار
4.آوردن یک عدد ظرف سفالی یا گلی
5.چند متر پارچه سفید رنگ و تمیز

:: ادامه خبر



جهت یابی در طبیعت


جهت یابی در طبیعت
1-استفاده از قطب نما
با استفاده از ستاره قطبی: دربالای قطب شمال(در فضا)ستاره ثابتی است بنام ستاره قطبی که اگر رو به آن بایستید رو به شما خواهید بود به وسیله مجموعه ستارگان "دب اکبر"صورت فلکی دب اکبر شامل هفت ستاره است که به شکل ملاقه قرار گرفته اند چهر ستاره آن تشکیل یک ذوزنقه را می دهند و سه ستاره دیگر مانند یک دنباله در ادامه ذوزنقه قرار گرفته اند.هر گاه دو ستاره ای که لبه بیرونی ملاقه را تشکیل می دهند (دو ستاره قطبی قائده کوچک ذوزنقه لبه پیاله ملاقه محلی که آب از انجا می ریزد)را با خطی فرضی میان دو ستاره به سمت جلو ادامه دهیم به ستاره قطبی میرسیم

:: ادامه خبر



نکات آموزش طبیعت گردی

نکات آموزش طبیعت گردی
امروزه گردشگری به عنوان یک صنعت بسیار مهم مورد توجه خاص مردم دنیا قرار گرفته است. این صنعت به دلیل ارتباط تنگاتنگی که با سایر جنبه های زندگی بشری دارد دارای معایب و مزیت های فراوانی است و از مهمترین موضوعات شناخت اثرات منفی این صنعت و اقدام جدی برای رفع انهاست.

:: ادامه خبر

 
 
 
 
اخبار علمی جدید


نقش حنا

بوم نقاشی بر روی دستان زنان جنوب حیرت انگیز میباشد
 و«حیرت و شیفتگى از اولین نگاه من به دست‌هاى نقشین یک زن هرمزگانی ،  دیدن نقوش نقاشی شده با مهارت و نقش بستن آنها روی دست و پا آنقدر نیرو توان دارد که تو را دوباره به این سرزمین

:: ادامه خبر



معرفی صنایع دستی

صنایع دستی استان هرمزگان ، در میان مردم این شهر جایگاه ویژه ای دارد و به نوعی نشان دهنده ی آداب و رسوم و همچنین فرهنگ غنی مردم استان هرمزگان است. علاوه بر تعداد زیاد صنایع دستی استان هرمزگان با توجه به اقلیم آب و هوایی و قرار گرفتن در کنار 
 

 

:: ادامه خبر

 
 
   
جستجوی اخبار
جستجو در محتوا   
 
 
   
وضعیت آب و هوا


 
 
   
اوقات شرعی
 
 
   
آلبوم های تصاویر
 
 
   
آمار سایت

» بازدید امروز : 12
» بازدید دیروز : 197
» بازدید هفتگی : 631
» بازدید ماهیانه : 2744
» بازدید سالانه : 3663
» کل بازدیدها : 4354

 
 
   
   
  Copyright @ 2012 IranWebService.